skumgumman.blogg.se

Får se vart det tar mig, företagsledare, chef, ensamstående mamma, singel, entreprenör, trädgårdsälskare, naturlig, naturen, känslor, besvikelse, glädje (hoppas)

Klipp på Facebook, blev så mycket mer...

När barnen har gått och lagt dig, nåja har bara ett boende hemma, så tillhör jag den sortens människa som sitter och slösurfar lite på Blocket och "köp och sälj" på Facebook. Jag tycker det är ganska stumulerande för fantasin, men rätt som det är kan man också göra fantastiska klipp. Min dotter, har länge önskat sig sånna där basketskor, vita, och där bland alla annonser fanst det en ett par mil bort som sålde. Hon hade skrivit köp ett par och få det andra på köpet för 50 kr. Skorna var knappt använda då de inte hade passat säljaren. Vi for dit för att min dotter skulle få prova dem. Tyvärr var basketskorna med nitarna för små, men det andra paret Addidas passade bra och var så snygga. Ibland önskar jag att jag hade mindre fötter, men då hade jag kanske blåst omkull, för det stormar rätt bra ibland. Glad i hågen började vi resan hem igen, men det finns väl inget så tråkigt som att åka samma väg om och om igen. Därför tog vi bara första vägen åt höger. Nej jag vet att det inte säger dig något, och faktiskt inte mig heller mer än att vårt hem låg 2,5 mil åt höger eller som det heter på vädersträck norr. Det dröjde inte länge fören ""något" tog tag i min mage och gav mig en känsla av att jag skulle titta åt höger och bortom hagen vi just höll på att passera. Där var en dunge av träd, kantat med en stenmur. Nu är jag ju barnsligt förtjust i dessa stenmurar och förstår endel av språket de talar. Här har nog ett boningshus legat, vilket innebär kulturväxter. Hagen var omgiven av taggtråd, men man har väl varit ung tidigare och tagit sig in bakom taggtråd. Vi tog oss in i hagen, som visade sig vara en kohage. Plötsligt ropar dottern, "ducka", samtidigt som hon slängde sig ner på marken. Det hade kört en bil, förbi på vägen i alla fall 500 meter bort. Hon trodde att det var förbjudet att ta sig in i hagen, varför hon ville att vi skulle ducka. Hon går i åk 7 och har ännu tydligen inte fått klart för sig vad allemansrätten säger. Vi fick därför ta en liten dialog kring att man får passera över marker, men inte inom hör och synhåll för dem som bor där. Man får lov att plocka blommor som inte är fridlysta men inte bryta av pinnar, osv. Jo hundar skall vara koplde i natuen fram till den 1/10 pga fåglarnas barn. vår hund som var med oss, var inte kopplad, men å andra sidan är hon så mammig att hon inte går någonstans utan mig, utan sitter snällt och väntar tills jag är klar med vad jag än ska göra. Jag försöker inte alls rättfärdiga för även om hon är så snäll och lydig, får hon inte gå lös, jag vet. Efter att ha gått zig-zack mellan "koblarrorna" såg vi dem, dignande av svarta mustiga bär, björnbär. De var så fulla av stora tunga bär att grenarna riktigt släpdes i marken. Här har nog ingen plockat bär förr. Visserligen var det
t passa på nu och gå ut naturen, inte bara för att få en välbehövlig avkoppling från jobbet utan även för att fylla på skafferiet och göra tex lite marmelad som man kan ta med sig bort, som en fin gåva. Men det är inte helt lätt att hinna med att plocka, rensa, koka och lägga på flaskor/burkar, så därför hamnar alla bär nu i frysen, så att jag när bärsäsonen är slut, kan börja göra de olika marmeladerna. Det är ju dessutom kul att smaksätta dem på ett sätt man endast kan köpa i de finaste delikatessbutikerna. Så... man ska inte förakta dessa köp och säljsidor för det kan leda till så mycket mer. =)
Till top